Business Internaţional

Un anunţ de la vama chineză a propulsat indicii bursieri de pe marile pieţe din Europa

Un anunţ de la vama chineză a propulsat indicii...

Autor: Vlad Popescu

12.02.2014, 10:39 440

Indicele Stoxx 600 al celor mai importante acţiuni europene a urcat cu 0,3% miercuri dimineaţă, bifând cea de-a şasea şedinţă consecutivă de creştere.

După ce au atins maximul ultimilor 6 ani pe 22 ianuarie, bursele europene au pierdut 5,5% până la 4 februarie, pe fondul retragerilor masive de capital din pieţele emergente. Din 4 februarie, pieţele vest-europene au avansat cu 4,1%, investitorii şi analiştii anticipând că Rezerva Federală a SUA va mai aştepta o perioadă înainte de a anunţa o nouă reducere a programului de achiziţii de obligaţiuni.

Administraţia chineză a Vămilor a anunţat miercuri că exporturile au crescut în luna ianuarie cu 10,6% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut. Media estimărilor economiştilor indica un avans de numai 0,1%.

Importurile Chinei au crescut totodată cu 10%, faţă de un avans de 4% anticipat de analişti.

În Marea Britanie, Banca Angliei va publica miercuri prognoza economică trimestrială, care va cuprinde estimări noi privind creşterea economică şi inflaţia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO