Business Internaţional

Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Siberia, 32 de morţi

Autor: Ioana Bojan

02.04.2012, 10:12 232

Bilanţul prăbuşirii unui avion de tip ATR-72, luni dimineaţă, în Siberia (Rusia), a ajuns la 32 de morţi şi 11 răniţi, în condiţiile în care 43 de persoane se aflau la bord, potrivit Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, citat de AFP.

Un bilanţ precedent menţiona 29 de morţi şi 14 răniţi.

Avionul ATR-72, care aparţinea companiei locale Utair, a decolat de la Tiumen în direcţia Surgut, două oraşe dinSiberia, şi "s-a prăbuşit la 45 de kilometri de oraşul Tiumen", precizează într-un comunicat filiala locală a ministerului.

"La bord se aflau 39 de pasageri şi patru membri ai echipajului".

Ministerul anunţase anterior că 12 răniţi au fost găsiţi şi transferaţi cu elicopterul la spitalul din Tiumen.

Potrivit agenţiilor de presă ruse, aparatul a dispărut de pe ecranele radarelor la scurt timp după decolare.

Echipele de intervenţie trimise la locul catastrofei au descoperit carlinga dislocată şi fragmente din avion cuprinse de flăcări.

Conform site-ului de informaţii News.ru, aeroportul din Surgut a publicat lista pasagerilor, precizând că aparatul s-a prăbuşit în timp ce "efectua o aterizare de urgenţă".

Accidentul s-a produs la ora locală 7.44 (4.44, ora României), potrivit Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

Serviciile de intervenţie au mobilizat "232 de persoane şi 125 de vehicule" la locul prăbuşirii, potrivit comunicatului ministerului.

Potrivit unor surse citate de News.ru, aparatul s-a prăbuşit în apropierea unui drum, ceea ce ar putea confirma ipoteza unei tentative de aterizare de urgenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO