Business Internaţional

Un avion militar chinez a aterizat pe o insula artifcială din Marea Chinei de Sud

Un avion militar chinez a aterizat pe o insula...

Autor: Mircea Olteanu

18.04.2016, 17:13 153

Presa oficială din China a confirmat aterizarea unui avion militar chinez pe o insulă artificială, într-o zonă disputată din Marea Chinei de Sud. Potrivit acesteia, avionul militar a aterizat duminică dimineaţa pentru a prelua trei muncitori răniţi.

China şi mai multe state din regiune sunt implicate într-o dispută teritorială în legătură cu Marea Chinei de Sud, pe care acestă ţară o revendică aproape în totalitate.

În trecut, avioane civile chineze au aterizat pe insula artificială, cunoscută sub numele de Fiery Cross Reef, acţiune care a stârnit proteste din partea Vietnamului, dar şi a Statelor Unite.

Oficialii de la Beijing afirmă că aceste insule au un scop civil, dar alte state şi-au exprimat temerea că ar putea fi folosite în scopuri militare. Statele Unite şi-au exprimat opoziţia clară faţă de construirea acestor insule, explicând că acest fapt agravează tensiunea în regiune şi împiedică navigaţia liberă prin zonă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24