Business Internaţional

Un elicopter care îl transporta pe preşedintele iranian Raisi s-a prăbuşit în nord-vestul ţării

Un elicopter care îl transporta pe preşedintele iranian...

Autor: Laura Buciu

19.05.2024, 16:30 71

Un elicopter care îl transporta pe preşedintele iranian Ebrahim Raisi s-ar fi prăbuşit, a anunţat duminică televiziunea de stat iraniană, adăugând că echipele de salvare se îndreaptă spre locul respectiv. Presa iraniană a furnizat rapoarte contradictorii cu privire la incident.

Potrivit agenţiilor de presă iraniene, elicopterul care îl transporta pe preşedintele iranian era într-un convoi de alte trei elicoptere .

Unul dintre elicopterele din convoi, care îl transportau pe preşedintele iranian Ebrahim Raissi, s-a prăbuşit, a anunţat Reuters, potrivit televiziunii iraniene. Deocamdată nu s-a precizat dacă preşedintele iranian se afla la bordul acestui elicopter sau al altuia.

Potrivit agenţiei Tasnim, accidentul a avut loc deasupra Azerbaidjanului iranian, o regiune din nord-vestul Iranului.

Potrivit agenţiei de presă a Republicii Islamice, IRNA, accidentul s-a produs în timp ce elicopterul ateriza în condiţii îngreunate de vreme şi ceaţă. IRNA relatează că preşedintele Raissi a fost însoţit în elicopter de ministrul iranian de externe Hossein Amir Abdollahian şi de guvernatorul regiunii iraniene din Azerbaidjanul de Est. Preşedintele mergea acolo pentru a inaugura un baraj.

Niciuna dintre aceste informaţii nu a fost încă confirmată oficial.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels