Business Internaţional

Un fost şef al Băncii Italiei a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru înşelarea pieţei

Autor: Anca Dumitrescu - Mediafax

29.05.2011, 14:00 54

Un fost guvernator al Băncii Italiei, Antonio Fazio, a fostcondamnat în Italia la patru ani de închisoare pentru înşelareapieţei, în legătură cu o ofertă de preluare a Banca Antonveneta,relatează Reuters.

Fazio, aflat la conducerea Băncii Italiei din 1993 până în 2005,trebuie să plătească şi o amendă de 1,5 milioane de euro pentrurolul avut în scandalul privind Banca Antonveneta, care a pus înconflict banca olandeză ABN AMRO şi Banca Popolare Italiana(BPI).
Avocatul lui Fazio a spus că sentinţa este nedreaptă şi va ficontestată, a relatat agenţia italiană Ansa.

Fazio a fost obligat să demisioneze în 2005, în urma acuzaţiilorcă a susţinut oferta BPI, în prezent parte a Banco Popolare, pentrupreluarea Banca Antonveneta.

Fostul director general al BPI, Gianpiero Fiorani, a fostcondamnat la un an şi opt luni de închisoare.

Asigurătorul Unipol trebuie să plătească o amendă de 900.000 deeuro, iar 39,6 milioane de euro au fost confiscate, în urmacomportamentului incorect avut de doi foşti angajaţi, în acelaşicaz.
Potrivit legislaţiei italiene, companiile sunt considerateresponsabile dacă nu supraveghează comportamentul angajaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO