Business Internaţional

Un gigant german cumpără cel mai trendy site de business din lume cu 343 mil. de euro

Un gigant german cumpără cel mai trendy site de...

Autor: Ştefan Stan

29.09.2015, 15:11 1071

Gigantul german din industria media Axel Springer va plăti 343 de milioane de dolari pentru a prelua controlul celui mai trendy site de business din lume, Business Insider, potrivit Bloomberg.

 

Axel Springer cere deţine deja 9% din site-ul Business Insider, va prelua încă 88%. Site-ul are peste 76 de milioane de vizitatori unici pe lună.

Tranzacţia urmează să fie aprobată de autorităţile antitrust.

Business Insider a fost co-fondat în 2007 de Henry Bloget, care este şi CEO al companiei, ca o publicaţie de business doar pe Internet. În prezent site-ul are şapte alte ediţii în afara Statelor Unite, iar în iulie a introdus un nou site, separate, specializat pe hi-tech: Tech Insider. Fondatorul Amazon, Jeff Bezos, de asemenea este parte din investitorii în Business Insider.

„Tranzacţia este o parte esenţială a strategiei Axel Springer de a creşte oferta de journalism digital în zonele anglofone”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei germane. 

Axel Springer a ratat în vară preluarea Financial Times, cel mai cunoscut brand de business din media din Europa. 

Germanii, care deţin cel mai mare tabloid al Europei, Bild, vor să devină un jucător important şi în media digitală, care a câştigat puternic teren în ultimii 5 ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24