Business Internaţional

Un individ suspectat de legături cu reţeaua teroristă Stat Islamic, arestat în Brazilia

Un individ suspectat de legături cu reţeaua teroristă...

Autor: Mediafax

29.07.2016, 12:17 53

"Bărbatul, arestat la Rio de Janeiro era deja implicat, avea o legătură cu entităţile teroriste de la Cupa Mondială 2014", a declarat ministrul Justiţiei, Alexandre de Moraes.

"De asemenea, am continuat ancheta în ceea ce îl priveşte şi am aflat că a părăsit Brazilia", a adăugat acesta. "El a plecat în Siria, a revenit în Brazilia şi a jurat credinţă reţelei Stat Islamic. De aceea a fost necesară aprofundarea anchetei şi aM decis să îl arestăm", a mai subliniat oficialul.

Potrivit presei braziliene, poliţia suspecta că Kalaoun recruta persoane din Brazilia pentru organizaţia teroristă.

Cotidianele Folha şi Estado de Sao Paulo indică faptul că suspectul mersese în Liban în 2013 şi că în 2014, în timpul Campionatului Mondial de Fotbal, fusese arestat port ilegal de arme.

Edison Ferreira, avocatul lui Chaer Kalaoun, a declarat joi dimineaţa că acesta din urmă "fusese condus în cursul nopţii la închisoarea Ary Franco din Rio de Janeiro şi că a fost arestat pentru că ar fi postat comentarii cu privire la Stat Islamic", dar că "nu există nimic concret legat de aceste aspecte".

"Nu există nicio legătură cu reţeaua Stat Islamic", a insistat avocatul.

"El nu i-a jurat acesteia credinţă, deci, nu este pe punctul de a recruta, de a aduce oameni, de a colabora şi nici de a încuraja proiecte ale Stat Islamic", a mai subliniat Edison Ferreira.

Potrivit acestuia, clientul său este un muslman care a trăit în Liban în perioada adolescenţei. El lucrează în cadrul unor afaceri familiale în cartierul Saara din centrul oraşului Rio de Janeiro, celebru pentru coabitarea paşnică între comercianţii evrei şi arabi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO