Business Internaţional

Un ministru bulgar este anchetat de fisc pentru că ar avea prea multe apartamente faţă de venituri

Autor: Andreea Neferu

18.10.2010, 23:31 14

Ministrul bulgar al internelor Ţvetan Ţvetanov a clarificatfaptul că cele şase apartamente pe care le deţine au fost declarateîn urmă cu câţiva ani şi că nu au fost achiziţionate ilegal.Comentariile sale vin la scurt timp după ce liderul partidului"Ordine, Lege şi Justiţie", Iane Ianev, l-a acuzat că ar ficumpărat cele şase locuinţe cu bani ilegali, scrie agenţia de presăNovinite.

Acuzaţiile făcute de Ianev au declanşat şi o verificare realizatăde fiscul bulgar. Astfel, unul dintre ele este moştenit de soţia sade la părinţi. De asemenea, socrii săi au transferat unul dintreapartamente pe numele fiicei lui Ţvetanov, însă locuinţa a fostdeclarată pe numele ministrului. Din al treilea apartament,Ţvetanov deţine o şesime. Cea de-a patra locuinţă este cea în careministrul a stat încă din 1973. "Referitor la celelalte douăapartamente, acestea au fost cumpărate în 2008 şi voi plăti o ratăde 900 de leva (450 de euro - n.red.) pe lună timp de 30 de anipentru ele", a explicat Ţvetanov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO