Business Internaţional

Un nou acord privind susţinerea Greciei ar putea fi amânat până pe 11 iulie

 Un nou acord privind susţinerea Greciei ar putea fi amânat până pe 11 iulie

Autor: Anca Dumitrescu

15.06.2011, 21:07 419

Acordul pentru al doilea plan desusţinere a Greciei ar putea fi amânat până pe 11 iulie, din cauzaneînţelegerilor referitoare la implicarea investitorilor privaţi,au declarat oficiali din zona euro, citaţi de Reuters.

Eforturile se concentrează întretimp pe problema mai urgentă de a furniza următoarea tranşă dinprogramul de 100 miliarde de euro convenit anul trecut, pentru aevita intrarea în default (incapacitate de plată) a Greciei, îniulie.

Iniţial, miniştrii de Finanţe dinzona euro intenţionau să ajungă la un acord pentru un nou plan definanţare pe termen de trei ani până pe 20 iunie, când se vor reunila Luxemburg pentru întâlnirea lunară, dar discuţiile de marţiseara au eşuat.

Noul program de finanţare ar puteafi în valoare de 120 de miliarde de euro, incluzând şi venituriledin privatizări ale Greciei.

Surse din zona euro au spus însăcă dezacordurile legate de modalitatea de implicare ainvestitorilor privaţi au făcut progresele dificile.

Ministrul slovac de Finanţe IvanMiklos a afirmat deschis că termenul stabilit iniţial ar putea firatat.

"Noul program ar trebui convenitpână pe 11 iulie, cel mai târziu, când Eurogroup se va reuni pentruultima oară înaintea vacanţei de vară", a declarat Miklosreporterilor.

Grecia are nevoie de un nouprogram de susţinere întrucât nu va fi capabilă să revină pepieţele finanţare în 2012, aşa cum este prevăzut în programulconvenit cu UE şi FMI anul trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO