Business Internaţional

Un nou caz şocant în SUA: Un poliţist a ucis un tânăr de culoare, în apropiere de Ferguson

Un nou caz şocant în SUA: Un poliţist a ucis un...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

24.12.2014, 13:50 541

Un poliţist a ucis un tânăr afroamerican care agita o armă, la o benzinărie, în statul Missouri (centru), a anunţat presa americană, vizată deja într-o serie de drame care au provocat un val de furie în ţară, relatează AFP.

Incidentul armat a avut loc marţi seara la Berkeley, un oraş situat în apropiere de Ferguson, unde luna trecută au izbucnit revolte în urma deciziei unui mare juriu de a nu-l inculpa pe poliţistul alb care l-a ucis pe Michael Brown, un adolecent de culoare în vârstă de 18 ani, care nu era înarmat.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei comitatului Saint Louis, incidentul s-a petrecut marţi, către ora locală 23.15 (miercuri, 7.15, ora României), la un "control de rutină" al unui poliţist la o benzinărie din reţeaua Mobile.

După ce a "observat" doi bărbaţi care se aflau în apropiere de clădire, poliţistul a ieşit din maşină şi s-a apropiat de ei, iar unul "a scos un pistol şi l-a îndreptat către poliţist", se arată în comunicat, care nu precizează dacă acesta este sau nu alb.

"Temându-se pentru viaţa sa, poliţistul a tras mai multe focuri de armă, atingându-l pe individ şi rănindu-l mortal. Al doilea a fugit", este versiunea poliţiei.

Tânărul de culoare a decedat pe loc şi nu a fost identificat imediat.

Drama de la Ferguson, la periferia Saint Louis, a provocat o emoţie considerabilă în ţară, în special în rândul comunităţii afroamericane. Poliţistul a tras atunci de 12 ori asupra tânărului de culoare neînarmat. Impunitatea care i-a fost acordată ulterior de justiţie a declanşat zeci de manifestaţii în Statele Unite.

O serie de alte drame recente, de acelaşi tip, au intensificat furia comunităţii afroamericane, care se consideră victima rasismului din partea poliţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO