Business Internaţional

Un nou zvon: Fiat discuta cu Peugeot

22.01.2009, 17:15 16

Unul dintre actionarii Fiat analizeaza majorarea capitalului constructorului auto italian cu doua miliarde de euro, pentru a obtine o participatie cat mai mare in corporatia formata printr-o eventuala fuziune intre Fiat si PSA Peugeot Citroen, potrivit publicatiei La Repubblica. Fiat a infirmat zvonurile.

Holdingul Exor, controlat de familia italiana Agnelli, detine 30% din actiunile Fiat si doreste sa ramana un actionar cat mai important in cazul unei fuziuni cu grupul francez.
Ziarul nu precizeaza sursele informatiilor si nu ofera alte detalii. Grupul italian detine, deja, doua fabrici de autovehicule comerciale in parteneriat cu PSA Peugeot Citroen.
Fiat a incheiat, marti, un parteneriat strategic cu grupul american Chrysler, in urma caruia va prelua, initial, 35% din actiunile concernului. Directorul de dezvoltare al Chrysler, Frank Klegon, a declarat ca intelegerea dintre Fiat si compania americana depinde de un nou credit guvernamental, de trei miliarde de dolari, din partea Washingtonului.
Chrysler a obtinut, la finele anului trecut, un ajutor de stat de patru miliarde de dolari.
Potrivit unei surse apropiate Fiat, grupul italian va decide, in termen de un an, daca doreste sa cumpere o participatie mai mare la Chrysler. In decembrie, Fiat a anuntat ca are nevoie de un partener pentru a depasi cu bine criza.
Potrivit unor informatii aparute anterior in cotidianul italian Il Sole 24 Ore, Fiat incearca sa obtina un imprumut sindicalizat de cinci miliarde de euro, la care au subscris deja bancile UniCredit si Intesa Sanpaolo, in cuantum cumulat de pana la 1,5 miliarde de euro.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO