Business Internaţional

Un sfert dintre asigurătorii europeni sunt vulnerabili la o perioadă prelungită de dobânzi reduse

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

Autor: Mediafax

02.12.2014, 00:00 162

Una din patru companii de asigurări din Europa ar trebui să atragă capital suplimentar în cazul în care dobânzile ar rămâne la un nivel redus pentru o perioadă mai mare de timp, potrivit autorităţii europene de reglementare din domeniu EIOPA, citată de Bloomberg. 

Companiile de asigurări, care în general investesc majoritatea capitalului în active care generează o rată fixă de venituri, se confruntă cu scăderi ale veniturilor din cauza dobânzilor mici de pe piaţă. Un număr de 225 de companii de asigurări din cele 28 de state membre ale UE şi din Norvegia au fost incluse în testele de stres care au analizat rezistenţa asigurătorilor în condiţiile unei perioade prelungite cu dobânzi scăzute.

Într-un astfel de scenariu, circa 24% dintre asigurători ar cumula un deficit de capital de 8,8 miliarde de euro, potrivit rezultatelor testelor, care au arătat că în prezent gradul de capitalizare al asigurătorilor se situează la un nivel adecvat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO