Business Internaţional

BuzzFeed, site-ul care reciclează trenduri, a ajuns să valoreze 850 de milioane de dolari

BuzzFeed, site-ul care reciclează trenduri, a ajuns să...

Autor: Ştefan Stan

11.08.2014, 18:05 338

BuzzFeed, unul dintre site-urile care face furori pe Internet la ora actuală a primit o investiţie de 50 de milioane de dolari de la una dintre cele mai cunoscute firme de investiţii din IT, ceea ce evaluează platforma la 850 de milioane de dolari, scrie Bloomberg.

”Suntem în mijlocul unei tranziţii fără precedent în tehnologie, pentru că, treptat, ştirile şi divertismentul sunt mutate pe reţelele de socializare şi consumate de pe dispozitive mobile. Credem că BuzzFeed va ieşi în evidenţă ca o companie media importantă”, a declarat Chris Dixon, un partener al Horowitz.  

BuzzFeed a fost pornită în 2006 de co-fondatorul Jonah Peretti, Huffington Post, şi este un agregator de articole şi video-uri care se bazează pe reţelele de socializare pentru promovare. La sfârşitul anului trecut, BuzzFeed preconiza venituri de 120 de milioane de dolari în 2014.

Andreessen Horowitz este o companie cu capital de risc, evaluată la 4 miliarde de dolari, fondată de Marc Andreessen and Ben Horowitz. Firma este activă în special pe piaţa de IT, investind atât în startup-uri cu potenţial cât şi în companii deja puternice pe piaţă. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO