Business Internaţional

Valoarea de piaţă a Netflix a crescut cu 25 de miliarde într-o singură zi. Acţiunile, pe plus cu 66% în prima jumătate a anului

Valoarea de piaţă a Netflix a crescut cu 25 de miliarde...

Autor: Eduard Ivanovici

27.08.2020, 15:29 318

Acţiunile Netflix au crescut cu 12% miercuri, 26 august, adăugând 25 de miliarde de dolari în valoarea de piaţă a platformei de streaming. Rezultatele vin după ce un sondaj a arătat că o bună parte din utilizatorii câştigaţi în timpul carantinei intenţionează să îşi prelungească abonamentul, conform Business Insider.

Acţiunile s-au oprit la pragul de 547,53 de dolari, foarte aproape de recordul absolut în valaore de 548,53 de dolari.

Sondajul, realizat pe 25 august de compania Piper Sandler, susţine că 41% din clienţii câştigaţi pe timpul perioadei de carantină plănuiesc să folosească serviciul după ce vor fi ridicate complet măsurile de distanţare socială.

Prin comparaţie, doar 28% dintre cei chestionaţi intenţionează să folosească în continuare Amazon Prime Video. Între timp, Disney Plus şi HBO Max au înregistrat rezultate de 17 şi, respectiv, 7%.

Netflix a câştigat 10,1 milioane de abonaţi în T2, cu mult peste cei 2,7 milioane din aceeaşi perioadă a anului trecut. În perioada iulie-septembrie, compania estimează o creştere de 2,5 milioane de clienţi.

Acţiunile serviciului de streaming au crescut cu 66% în 2020 pe măsură ce investitorii continuă să vadă compania ca pe un câştigător indiscutabil al perioadei de lockdown.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO