Business Internaţional

Vânzările din industria modei din Marea Britanie, cea mai abruptă scădere din 2009

Vânzările din industria modei din Marea Britanie, cea...

Autor: Mediafax

17.10.2016, 15:45 175

Şeful gigantului Next a avertizat în martie că 2016 ar putea fi cel mai dur an pentru industria modei de la debutul crizei financiare, iar noile date arată că Marea Britanie a suferit cea mai abruptă scădere din 2009.

Aproape 700 de milioane de lire au fost şterse din piaţă comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit cifrelor din vânzări din primele 52 de săptămâni ale anului. Iar potrivit datelor, situaţia nu pare să îşi revină prea curând, în condiţiile în care situaţia prezentată nu reflectă încă impactul închiderii BHS, care a oprit activitatea la sfârşitul lunii august.

"Retailerul BHS avea peste 400 de milioane de lire vânzări, iar dacă suma nu se va redistribui în piaţă am putea să vedem un declin continuu", a spus Glen Tooke, director la Kantar Worldpanel.

Retailerii din Marea Britanie s-au luptat cu mai multe provocări anul acesta, inclusiv schimbarea obiceiului de consum al britanicilor înspre vacanţe sau activităţi recreaţionale, care nu au legătură cu hainele.

Sentimentul de consum slab de după votul pentru Brexit şi creşterea competiţie din partea retailerilor online de asemenea au dus la păstrarea unui nivel scăzut al preţurilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24