Business Internaţional

Veniturile Reuters au crescut cu 3,3% in T3

19.10.2006, 19:09 11

Reuters, cel mai mare furnizor de informatii financiare, a anuntat ca veniturile din al treilea trimestru (T3) au crescut cu 3,3%, previziunile pentru urmatoarea perioada indicand un aport financiar considerabil, titreaza Bloomberg.
La aceasta crestere a veniturilor au contribuit vanzarile de servicii catre banci si firme care administreaza bunuri.
Oficialii companiei cu sediul la Londra au declarat ca in trimestrul care s-a incheiat la sfarsitul lui septembrie, veniturile au atins suma de 631 mil. lire sterline (940 mil. euro), fata de 611 mil. lire sterline (910 mil. euro), cifra inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut.
Cresterea inregistrata a fost de 5,3%, procent ce exclude fluctuatiile monetare sau achizitiile. Oficialii Reuters au declarat ca pana la sfarsitul acestui an se asteapta ca veniturile sa creasca cu 6%, procentul cu care compania estima in luna iulie ca va incheia 2006.
Surse din companie au declarat ca Reuters va vinde 50% din departamentul de stiri Factiva catre Dow Jones pentru suma de 160 mil. dolari (128 mil. euro).
Reuters a investit in domeniul serviciilor si pe alte piete pentru a majora veniturile, dupa ce in ultimii trei ani a fost nevoita sa vanda sau sa inchida mai mult de 80 de unitati. Compania se orienteaza spre noi domenii, cum ar fi media si comertul, incercand sa extinda afacerea spre noi piete, ca de exemplu in China.
In iunie 2005, compania a cumparat furnizorul de informatii financiare Moneyline Telerate, la inceputul acestei luni deschizand propriul centru de dezvoltare in Beijing.
Actiunile Reuters au scazut cu 3% sau 13,25 penny (19,23 centi), atingand valoarea de 424 de penny, fiind tranzactionate la 431 de penny la inceputul sedintei bursiere de la Londra. In decursul acestui an actiunile companiei inregistrasera o crestere de 1,5%, compania fiind cotata la 5,7 mld. lire sterline (8,5 mld. euro).
Veniturile Reuters au crescut pe fondul dezvoltarii bancilor de investitii din SUA. In primele noua luni, cifra de afaceri totala a celor mai mari cinci banci de investitii din SUA, printre care Morgan Stanley si Merrill Lynch, a fost de 21,4 mld. dolari (17,1 mld. euro), in crestere fata de cifra inregistrata la sfarsitul lui 2005, de 20,4 mld. dolari (16,3 mld. euro). Veniturile departamentului de vanzari si operatiuni comerciale din cadrul Reuters au fost de 418 mil. lire sterline (623 mil. euro), o crestere de 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO