Business Internaţional

Visul anti-imigranţi al lui Donald Trump: Preşedintele SUA a interzis aplicaţiile pentru green card timp de cel puţin 60 zile

Visul anti-imigranţi al lui Donald Trump: Preşedintele...

Autor: Alex Ciutacu

23.04.2020, 11:28 233

Preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin prin care interzice depunerea de aplicaţii pentru green card timp de 60 de zile, sau chiar mai mult, potrivit FT.

„Nu există niciun mod de a proteja americanii şomeri care sunt dezavantajaţi în piaţa muncii în faţa ameninţării noilor rezidenţi care au primit deja vize”, a spus preşedintele american Donald Trump.

Într-o notă publicată odată cu ordinul prezidenţial, Casa Albă a transmis că Trump suspendă emiterea de noi vize „pentru a pune comunităţile americane şi muncitorii pe primul loc, întrucât ne îndreptăm spre o redeschidere a economiei”.

Casa Albă a mai adăugat că Trump îşi va pune echipa să „revizuiască programele pentru vize de muncă”, pentru a vedea dacă trebuie să ia acţiuni suplimentare.

Vizele de muncă se referă la oamenii care intră în SUA prin viza de lucru în agricultură H-2A, vizele de lucru non-agricultură H-2B, şi vizele H-1B, care sunt acordate angajaţilor cu calificări superioare, precum celor care lucrează în marile companii de tehnologie.

Trump a promis că va proteja fermele americane şi se va asigura că au destulă forţă de muncă, dar pentru companii nu a comunicat la fel de bine.

„În prezent, avem în vigoare o interdicţie foarte puternică, dar ar putea fi modificată. Nu vrem să ne afectăm business-urile şi nu vrem să ne afectăm fermierii, este foarte important”, a spus Trump.

Edward Alden, expert în imigraţie în cadrul Consiliului pentru Relaţii Externe, a spus că această interdicţie este „aproape fără sens”, întrucât retricţiile impuse pentru a opri criza medicală au îngheţat serviciile consulare şi procesarea de vize.

„Ca de obicei, Trump inventează o strategie din mers. Vrea să arate decisiv în privinţa imigraţiei, dar fără a genera de fapt vreun inconvenient pentru mediul de business”, a spus Alden.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO