Business Internaţional

Vladimir Putin comentează ironic că este "ofensat" pentru că nu apare în lista publicată de Trezoreria SUA

Vladimir Putin comentează ironic că este "ofensat"...

Autor: Mircea Olteanu, Mediafax

30.01.2018, 17:26 124

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat în glumă că se simte "ofensat" de faptul că nu a fost inclus în lista Trezoreriei SUA ce cuprinde oficiali şi afacerişti ruşi care ar putea să fie vizaţi de sancţiuni, informează site-ul postului France 24.

"Sunt ofensat, ştiţi", a declarat Putin, zâmbind, într-un discurs în faţa susţinătorilor săi.

Putin a catalogat decizia autorităţilor SUA drept "un pas neprietenesc" care va complica şi mai mult legăturile ruso-americane, dar şi relaţiile internaţionale.

Departamentul de Trezorerie al Statelor Unite a publicat, marţi, o listă cu 210 oameni de afaceri şi înalţi oficiali ruşi care ar avea legături cu preşedinţia Rusiei. Persoanele care figurează pe listă - 114 politicieni şi 96 de oameni de afaceri - nu sunt supuse unor restricţii, totuşi ar putea să fie vizate de sancţiuni.

Raportul conţine numele aproape tuturor membrilor administraţiei prezidenţiale din Rusia, până la purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, Dmtri Peskov, precum şi premierul Dmitri Medvedev, şefii instituţiilor de stat ruse, primari, guvernatori şi parlamentari. Au fost incluşi şi liderii ai unor corporaţii din sectorul public, dar şi privat, catalogaţi drept "oligarhi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO