Business Internaţional

Vladimir Putin: Criza din Peninsula Coreea ar putea fi imposibil de rezolvat

Vladimir Putin: Criza din Peninsula Coreea ar putea fi...

Autor: Marian Avram, Mediafax

06.09.2017, 13:05 264

Declaraţiile preşedintelui rus au fost făcute după întâlnirea cu preşedintele Coreei de Sud, Moon Jae-in, ce a avut loc miercuri la Vladivostok.

”Astfel de provocări nucleare ale Coreei de Nord violează rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU”, a mai precizat preşedintele rus. Putin a mai subliniat că sancţiunile şi presiunile puse asupra regimului de la Phenian nu pot rezolva criza nord-coreeană, fiind de părere că dialogul este singura soluţie pentru o rezolvare paşnică a crizei, relatează agenţia sud-coreeană Yonhap.

De cealaltă parte, Moon Jae-in a atras atenţia cu privire la posibilitatea escaladării tensiunilor din Peninsula Coreea.

”Dacă provocările Coreei de Nord nu se opresc, cred că lucrurile vor intra într-o situaţie incontrolabilă”, a afirmat preşedintele sud-coreean.

Tensiunile din Peninsula Coreea s-au intensificat după ce în urmă cu trei zile regimul de la Phenian a anunţat că a testat cu succes o bombă cu hidrogen, care poate fi amplasată pe o rachetă balistică intercontinentală. Acest fapt a atras criticile comunităţii internaţionale, majoritatea actorilor considerând că Phenianul are un comportament provocator.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO