Business Internaţional

Volkswagen a pierdut cotă de piaţă în Europa pentru a 13-a lună consecutiv

Volkswagen a pierdut cotă de piaţă în Europa pentru a...

Autor: Ştefan Stan

14.10.2016, 10:18 44724

Volskwagen, care deja începuse să piardă teren în faţa rivalilor şi înainte de a admite că a falsificat testele emisiilor, are o cotă de piaţă de 22,9%, comparat cu 23,3% în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit Asociaţiei Producătorilor Europeni de Automobile.

La nivel de industrie, înmatriculările au crescut cu 7,3% luna trecută, la 1,5 milioane de vehicule, peste creşterea înregistrată de Volkswagen, de numai 5,6%.

Topul restaurantelor cu cele mai spectaculoase privelişti din lume

Cine este supermodelul de 45 de ani care are o şansă istorică să ajungă Prima Doamnă a Statelor Unite

Cele mai periculoase forţe speciale din lume

Vânzările europene de maşini au crescut încă din 2013, revenindu-şi după minimul ultimilor 10 ani, atins în urma crizei economice. Creşterea totuşi s-a temperat în ultimele luni, pe motivul îngrijorărilor legate de ieşirea Marii Britanii din UE şi de scandalul care a ridicat semne de întrebare legate de viitorul Deutsche Bank.

”Cererea europeană de autovehicule pare să fi atins apogeul”, au spus analiştii de la Moody’s Investors Service într-un raport. ”Volumele ambiţioase pe care producătorii vor să le vândă vor pune şi mai multă presiune pe preţuri, iar rezultatul ar putea eroda marjele de profit şi fluxul de numerar”.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO