Business Internaţional

Vremea capricioasă din prima lună a lui 2014 a costat companiile aeriene 1,4 miliarde de dolari în SUA

Vremea capricioasă din prima lună a lui 2014 a costat...

Autor: Octavian Calei

12.01.2014, 21:17 112

Iarna grea care s-a abătut asupra Statelor Unite a cauzat întârzieri şi anulări de zboruri generând costuri suplimentare de 1,4 miliarde de dolari (1 mld. euro) pentru liniile aeriene şi pentru pasageri, estimează masFlight, o companie de consultanţă aeriană, citată de NBC News.

O analiză masFlight pe 95.000 de zboruri întârziate sau anulate în perioada 1 - 6 ianuarie arată că pasagerii au suportat costuri de 37,6 dolari pe oră, aproape un miliard de dolari în total, iar companiile aeriene au suferit pierderi de 4.690 de dolari pe oră sau 452 de milioane de dolari pe ansamblul industriei.

„Nu vreau ca pierderea să pară nesemnificativă, însă nu este atât de mare încât să afecteze industria aviatică la sfârşit de an, aşa cum ar părea acum”, a declarat Michael Boyd, preşedintele Boyd Group.

El a mai precizat că JetBlue ar putea fi probabil cea mai afectată companie din cauza deciziei de luni de a menţine la sol toate avioanele pentru 17 ore de pe cele patru mari aeroporturi din New York şi Boston.

„Cred că decizia JetBlue a fost corectă. Dacă nu poţi opera, închizi”, a spus Boyd.

Situaţia a fost complicată şi mai mult în contextul în care au intrat în vigoare de săptămâna trecută regulamente noi care prevăd odihna piloţilor pentru un timp mai îndelungat.

Reprezentanţii JetBlue au declarat marţi că decizia suspendării zborurilor a fost luată pentru a proteja navele şi personalul faţă de condiţiile dificile create de temperaturile scăzute şi de gheaţa care ar putea fi prezentă pe pistă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24