Business Internaţional

Vulcanul din Indonezia: mii de persoane evacuate

Vulcanul din Indonezia: mii de persoane evacuate

Autor: Andreea Tobias

20.04.2024, 13:22 31

Peste 2.100 de persoane care locuiesc în apropierea unui vulcan în erupţie de pe insula indoneziană Sulawesi au fost evacuate din cauza pericolului reprezentat de cenuşă, nori vulcanici fierbinţi şi posibilitatea unui tsunami.

Centrul de vulcanologie din Indonezia a înregistrat cel puţin trei erupţii începând de vineri după-amiază, iar înălţimea maximă a erupţiei a ajuns la 1.200 de metri, notează The Guuardian.

Un aeroport internaţional din oraşul Manado, situat la mai puţin de 100 km de muntele Ruang, a rămas temporar închis din cauza cenuşii vulcanice.

Imaginile din satelit ale Agenţiei de Meteorologie, Climatologie şi Geofizică au arătat că cenuşa s-a răspândit spre vest, nord-vest, nord-est şi sud-est, acoperind Manado şi Minahasa de Nord, potrivit unei declaraţii a Ministerului Transporturilor din Indonezia.

Peste 11.000 de persoane au fost sfătuite să îşi părăsească locuinţele situate în zona afectată.

O echipă comună a autorităţilor locale a cercetat satele din jurul vulcanului şi a evacuat locuitorii către zone mai sigure cu ajutorul unei bărci.

Oficialii se tem că o parte a vulcanului s-ar putea prăbuşi în mare şi ar putea provoca un tsunami, aşa cum s-a întâmplat în 1871.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO