Business Internaţional

VW investeşte 900 milioane dolari pentru construcţia unui SUV la o fabrică din SUA

VW investeşte 900 milioane dolari pentru construcţia...

Autor: Anca Dumitrescu

14.07.2014, 20:20 662

Producătorul german a preferat să fabrice noul vehicul, care poate transporta şapte pasageri, la uzina din Chattanooga, Tennessee, în locul unei fabrici din Puebla, Mexic.

Decizia, luată la cinci luni după ce sindicatul United Auto Workers a pierdut alegerile pentru reprezentarea angajaţilor fabricii, va duce la crearea a până la 2.000 de locuri de muncă la unitatea care are în prezent aproape 2.500 de salariaţi.

"Toate acestea marchează începutul celei de-a doua etape a ofensivei VW. Statele Unite vor rămâne una dintre cele mai importante pieţe pentru VW", a declarat directorul general Martin Winterkorn, într-o conferinţă de presă organizată la sediul producătorului auto din Wolfsburg.

Fabrica de 1 miliard de dolari a VW din Chattanooga a început activitatea în 2011, cu construcţia unei versiuni mai ieftine, dar spaţioase a sedanului de dimensiune medie Passat, proiectat special pentru clienţii americani.

Grupul german a devenit anul trecut al doilea mare producător auto la nivel mondial datorită livrărilor mari în China, cea mai mare piaţă a VW, fiind devansat doar de Toyota Motor.

Creşterea vânzărilor în China contrastează cu dificultăţile VW de a consolida poziţia pe piaţa americană a vehiculelor de pasageri sub brand propriu, care se confruntă cu percepţia unei valori scăzute în raport cu preţul perceput.

Această problemă a dus la schimbarea conducerii la divizia americană.

În perioada 2014-2018, VW va investi peste 7 miliarde de dolari în Statele Unite şi Mexic, compania având obiectivul să ajungă la livrări de 800.000 de vehicule în SUA, până în 2018.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO