Business Internaţional

Wall Street-ul a mizat pe falimentul Morgan Stanley dupa caderea Lehman

24.11.2008, 18:12 15

Mai multe grupuri financiare prezente pe Wall Street, intre care Merrill Lynch & Co, Citigroup Inc, Deutsche Bank AG si UBS AG, au mizat pe prabusirea Morgan Stanley, la doar doua zile dupa falimentul Lehman Brothers, potrivit Wall Street Journal. Investitorii au folosit contracte de transfer al riscului intre doua parti (credit default swap-CDS) pentru a amplifica temerile privind situatia gigantului financiar american.
Totodata, un zvon fals privind anularea unei linii de credit a Morgan Stanley, in valoare de 25 de miliarde de dolari, deschisa la Deutsche Bank, a dat startul unui sir de speculatii impotriva grupului financiar. Un purtator de cuvant al UBS a precizat ca banca nu discuta speculatiile pietei sau zvonurile. Reprezentantii Deutsche Bank, Merrill Lynch si Citigroup nu au fost disponibili pentru comentarii. In urma problemelor de pe piata financiara americana, dar si a speculatiilor privind problemele grupului, Morgan Stanley a devenit o tinta pentru preluarea de catre alte institutii financiare la doar cateva zile de la falimentul bancii de investitii Lehman Brothers la 15 septembrie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO