Business Internaţional

Walmart închide 3 centre de tehnologie deşi anterior anunţase planuri de extindere. „Sperăm să ne relocam sau să permitem munca de la distanţă pentru toţi cei afectaţi.”

Walmart închide 3 centre de tehnologie deşi anterior...

Autor: Valeriu Dănilă

14.02.2023, 21:19 92

Walmart va închide trei dintre cele 11 centre de tehnologie ale sale din SUA în ciuda anunţării unui plan de extindere anul trecut, scrie Bloomberg.

Birourile vor fi închise în Austin, Texas; Portland, Oregon; şi Carlsbad, California, a declarat Suresh Kumar, Global Chief Technology Officer, săptămâna trecută. Angajaţii vor trebui, de asemenea, să lucreze la birou cel puţin două zile pe săptămână, deşi unele roluri pot fi transformate în posturi la distanţă.

„Am luat decizia de a concentra prezenţa echipei noastre de tehnologie în anumite locaţii”, a declarat luni un reprezentant Walmart. „Sperăm să ne relocam sau să permitem munca de la distanţă pentru toţi cei afectaţi.”

Decizia vine în urma concedierilor făcute de marile companii de tehnologie, inclusiv Microsoft, Google şi Meta, care se confruntă cu o perspectivă economică mai slabă.

Compania va plăti pentru relocarea angajaţilor din centrele tehnologice pe care le închide. Cei care au demisionat ca urmare a deciziei vor primi indemnizaţie de concediere, potrivit companiei.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO