Business Internaţional

WSJ: Donald Trump oferă Chinei avantaje comerciale în schimbul gestionării ameninţării nord-coreene

WSJ: Donald Trump oferă Chinei avantaje comerciale în...

Autor: Mihai Draghici

13.04.2017, 10:57 165

"Preşedintele Xi vrea să procedeze corect. Am relaţionat foarte bine, cred că am avut o compatibilitate foarte bună, cred că vrea să ne ajute cu problema Coreei de Nord", a declarat Donald Trump, într-un interviu acordat publicaţiei Wall Street Journal, referindu-se la întrevederea pe care a avut-o recent cu preşedintele Chinei.

"Am discutat despre comerţ, am discutat o serie de lucruri şi i-am spus că modul în care poate obţine un acord comercial bun este să ne ajute în problema Coreei de Nord, altfel vom avea o abordare unilaterală, şi acest lucru ar fi bun, unilateral oricum înseamnă alături de alte numeroase naţiuni", a explicat Donald Trump.

Liderul SUA a renunţat la acuzaţiile din campania electorală privind presupse activităţi chineze de manipulare monetară, deşi a argumentat că dolarul puternic obstrucţionează competitivitatea companiilor americane.

Liderul de la Casa Albă a observat că, în ultima perioadă, China nu a mai intervenit pentru diminuarea valorii monedei naţionale: "Nu sunt manipulatori în domeniul monetar".

"Cred că dolarul american devine prea puternic, iar, parţial, aceasta este vina mea, deoarece oamenii au încredere în mine. Dar acest lucru generează efecte negative, va genera astfel de efecte. Este foarte, foarte dificil să fii competitiv când ai un dolar puternic şi când alte ţări diminuează valorile propriilor monede", a spus Donald Trump, fără a da numele vreunui stat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO