Business Internaţional

La o zi după ce Rusia le-a tăiat gazul, preşedintele Comisiei Europene anunţă că Polonia şi Bulgaria vor primi gaze de la vecinii din UE. Ursula von der Leyen: Moscova foloseşte gazul pentru a "şantaja" blocul comunitar

La o zi după ce Rusia le-a tăiat gazul, preşedintele...

Autor: Mediafax

27.04.2022, 18:22 157

Polonia şi Bulgaria primesc gaze de la vecinii lor din UE, a declarat miercuri preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, citată de CNN. 

Acest lucru vine după ce Gazprom a oprit miercuri livrările de gaze către Polonia şi Bulgaria, pentru că ambele ţări au refuzat să plătească gigantul energetic rus în ruble, a precizat compania într-un comunicat.

Într-o declaraţie, von der Leyen a numit acţiunea "o altă provocare din partea Kremlinului" şi a acuzat Moscova că foloseşte gazul pentru a "şantaja" blocul comunitar.

"Este un lucru pentru care Comisia Europeană s-a pregătit, în strânsă coordonare şi solidaritate cu statele membre şi partenerii internaţionali. Răspunsul nostru va fi imediat, unitar şi coordonat", a declarat ea.

"În primul rând, ne vom asigura că decizia Gazprom are cel mai mic impact posibil asupra consumatorilor europeni. Astăzi, statele membre s-au reunit în cadrul Grupului de coordonare în domeniul gazelor. Polonia şi Bulgaria ne-au pus la curent cu situaţia. Atât Polonia, cât şi Bulgaria primesc acum gaze de la vecinii lor din UE."

Oficialul a subliniat, de asemenea, necesitatea unor parteneri energetici de încredere, promiţând sfârşitul erei combustibililor fosili ruşi în Europa.

Mai departe în declaraţia sa, ea s-a angajat să asigure un plan pe "termen mediu" pentru o aprovizionare şi o stocare suficientă de gaze şi a aşteptat, de asemenea, să investească într-o "tranziţie ecologică".

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO