Business sportiv

#superstories. Pariul ZF pe viitorii campioni. Ruben Chivi atlet, 18 ani: „Sportul m-a învăţat ce înseamnă să fiu responsabil, să muncesc pentru ceea ce îmi doresc. Obiectivul meu principal este progresul”

14.10.2022, 00:05 Autor: Miruna Diaconu

Ruben Chivi are 18 ani şi este campion naţional la proba de ştafetă 4 x 100 m, însă sportivul îşi doreşte să obţină titlul de campion mondial şi e conştient că singura modalitate pentru a ajunge acolo e prin foarte multă muncă.

 

1. Cum ai început să faci atletism?

Am început să practic acest sport în urma unei inspecţii la nivel de clasă în cadrul orei de educaţie fizică, unde doamna profesor Năftănăilă Tatiana mi-a făcut cunoştinţă cu domnul inspector Andrei Florin, care este antrenorul meu de atunci şi până în prezent.

2. Ce îţi place cel mai mult la atletism?

Cel mai mult ador faptul că alergatul pare atât de simplu, dar poate deveni extrem de complex, până la nivelul în care orice detaliu contează.

3. De la ce vârstă ai început să practici atletism?

Atletism am început să practic de la vârsta de 12 ani.

4. La ce club practici acest sport?

În cadrul Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti (C.S.Ş. Ploieşti) cu dublă legitimare la C.S.O. Atletico Slănic. 

5. Cine te-a susţinut cel mai mult în acest sport?

Cel mai mult am fost susţinut de familie.

6. Care sunt costurile lunare pentru practicarea atletismului? Este scump acest sport?

Ca în fiecare domeniu, costurile de practicare variază în funcţie de preferinţele şi posibilităţile financiare ale fiecărui individ în parte. Dar în medie, incluzând echipamente şi suplimente, în jur de 300-400 lei. Sportul nu este unul scump la bază, dar odată cu creşterea performanţelor, cresc şi nevoile sportivului.

7.Cine te sprijină financiar?

În prezent, nu beneficiez de niciun venit stabil, dar când există posibilităţi sunt susţinut de asociaţia Totul Este Posibil, mulţumită doamnei Eliza Niţescu. În rest, cluburile la care sunt legitimat premiază cu bani fiecare medalie obţinută la campionatele naţionale de atletism.

8.Cum arată o zi din viaţa ta de sportiv?

De când a început şcoala orarul meu este destul de plin. De luni până vineri mă trezesc la ora 6:30 pentru a putea ajunge la liceu unde orele de curs încep la 7:30 şi se termină la 12:55, apoi de la ora 14 am meditaţii a căror durată variază între 2-3 ore pe zi, apoi de la 18 sunt prezent la antrenament.

9. Cât de dificil este parcursul tău în acest sport?

Destul de dificil, deoarece mereu încerc să ies din zona de comfort pentru a putea progresa. Dar, în acelaşi timp, iubesc ceea ce fac şi asta face ca efortul să merite fiecare minut petrecut în antrenamente.

10. Cât de mult te-a ajutat sportul până acum?

Sportul pe mine m-a dezvoltat din mai multe puncte de vedere  cum ar fi psihic, fizic şi social. Am învăţat ce înseamnă să fiu responsabil, să muncesc pentru ceea ce îmi doresc şi să nu mă dau bătut când ceva merge prost. Sportul m-a dezvoltat din punct de vedere fizic, antrenând aproape în fiecare zi musculatura corpului, iar social deoarece am clădit multe prietenii în urma deplasărilor la care am luat parte.

11. Ce te motivează să mergi mai departe?

Dorinţa de a-mi atinge potenţialul maxim.

12. Care este sportivul tău preferat?

Cristiano Ronaldo este sportivul meu preferat datorită seriozităţii şi dedicarea lui pe plan sportiv.

13. Care sunt obiectivele tale? Ce titluri îţi doreşti să obţii?

Obiectivul meu principal este progresul. În fiecare an îmi doresc să progresez, să devin din ce în ce mai bun. Cel mai mult îmi doresc să obţin titlul de campion olimpic.

14. Ce premii/titluri ai câştigat până acum?

Am obţinut titlul de campion naţional şcolar în proba

O campanie editorială Ziarul Financiar realizată cu susţinerea Superbet