Business Travel

Când vom zbura din nou: Ryanair vrea să reia 40% din zboruri de la data 1 iulie. Cel mai mare operator low-cost din Europa vrea să revină la 1.000 de zboruri pe zi

Când vom zbura din nou: Ryanair vrea să reia 40% din...

Autor: Alex Ciutacu

12.05.2020, 12:33 1049

Operatorul aerian low-cost Ryanair vrea să reia 40% din zborurile obişnuite de la data de 1 iulie, întrucât compania europeană încearcă să îşi revină după ce măsurile de carantină şi restricţiile au ţinut aeronavele la sol aproape în toată lumea, conform unui anunţ al companiei.

Compania irlandeză a anunţat astăzi că va relua zborurile de la majoritatea dintre cele 80 de baze aeriene de pe continent, majorând numărul zborurilor zilnice de la 30 – nivelul la care a ajuns după impunerea carantinei în martie – până la 1.000 pe zi.

În ultimele săptămâni, operatorii au început să se uite la reluarea zborurilor. Wizz Air a reluat câteva curse la începutul lunii mai, în timp ce IAG, compania-mamă a British Airways, a anunţat planuri de reluare a zborurilor pentru luna iulie.

Cu toate acestea, industria a suferit o lovitură duminică, după ce guvernul britanic a anunţat că va introduce o carantină de 14 zile pentru oricine soseşte cu avionul în Marea Britanie.

Luna trecută, FT a scris că Ryanair va relua 40% din capacitatea de zbor, urmând să majoreze acest nivel la 80% în luna septembrie. Totuşi, Michael OăLeary, CEO-ul companiei, a recunoscut că aceste aeronave vor zbura cu un număr mai redus de pasageri.

Ryanair se pregăteşte să îşi reducă forţa de muncă cu 15%, în contextul în care astăzi are 19.000 de angajaţi. Spre comparaţie, British Airways ca va concedia 30% dintre cei 42.000 de angajaţi, în timp ce Virgin Atlantic a anunţat săptămâna trecută că vrea să îşi reducă forţa de muncă cu o treime.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
Cele mai citite ştiri
AFACERI DE LA ZERO