CM 2010

Tribune goale la Campionatul Mondial de Fotbal

Tribune goale la Campionatul Mondial de Fotbal
17.06.2010, 14:14 35

Televiziunile care transmit meciurile Campionatului Mondial deFotbal din Africa de Sud arată o realitate care dă bătăi de caporganizatorilor - misterioasele locuri goale din tribune, scrie TheIndependent. Suporterii care se află deja în Africa de Sud seconfruntă cu imposibilitatea de a achiziţiona bilete, pe motiv cămeciurile sunt sold-out, pentru ca apoi să vadă la televizor sutede locuri goale în tribune. FIFA insistă în continuare că vânzărilede bilete sunt mai mari decât la evenimentele anterioare, cuexcepţia SUA 1994.


Organizatorii s-au străduit să umple tribunele la primulcampionat modial organizat pe tărâm african şi au stabilit o grilăde preţuri cu patru categorii astfel încât şi populaţia africană săpoată cumpăra bilete.

Un total de 3 milioane de bilete a fost disponibil pentruturneul de o lună, iar organizatorii spun că este prea devremepentru a evalua eventualele greşeli. "Trebuie să priveşti imagineade ansamblu - avem cea mai mare rată de participare dupăevenimentul din Statele Unite. Evident, nu este plăcut să vezilocuri goale pe stadioane", spune Nicolas Maingot, purtătorul decuvânt al FIFA. Suporterii sunt însă nemulţumiţi şi se plâng că auîncercat să achiziţioneze bilete cu o lună înainte, dar nu aureuşit pe motiv că s-au epuizat. Apoi, când au privit meciurile auobservat că tribunele sunt goale.

Neoficial, organizatorii recunosc că din cauza distanţei preamari interesul pentru această ediţie a fost mai scăzut şi admit căau trimis mii de bilete la federaţiile locale care nu au fostachiziţionate şi s-au întors în ultimul moment.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels