Companii

19 noi locuri de muncă create în cadrul unui proiect european de 800.000 de euro

19 noi locuri de muncă create în cadrul unui proiect european de 800.000 de euro

Foto: Petrica Tanase

Autor: Laurentiu Cotu

08.11.2011, 17:02 465

Compania clujeană RSC Consulting, furnizor de programe de formare profesională înfiinţată de Steluţa Racolţa(FOTO), fost director general şi preşedinte al companiei de asigurări ARDAF, a anunţat că în primul an de implementare al proiectului ''EMC-Educaţie Medicală Continuă'' au fost create un număr de 19 noi locuri de muncă.

Totodată, în perioada de implementare derulată, octombrie 2010-septembrie 2011, au fost susţinute 28 de sesiuni de cursuri de formare profesională, la care au participat 612 cursanţi (106 medici, 472 asistente şi infirmiere şi 34 de persoane din personalul administrativ). Potrivit RSC Consulting, în perioada următoare se vor derula şi alte sesiuni de cursuri (managementul în sănătate, utilizare aparatură IT medicală, muncă orientată către pacient sau organizarea locului de muncă).

Proiectul ''EMC - Educaţie Medicală Continuă'', în valoare de 800.000 de euro, a fost depus în luna august 2009, în cadrul Programului Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), apelul 81- Competenţe pentru competitivitate, Domeniul major de intervenţie 3.2, Formare şi sprijin pentru intreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii. Proiectul prevede instruirea personalului din cadrul spitalului de recuperare din Cluj-Napoca şi a spitalului de urgenţă din Târgu Mureş.

Tematicile cursurilor de formare profesională din acest proiect sunt din domeniul managementului în sănătate, legislaţia spitalelor, comunicare organizaţională, resuscitare cardio‑respiratorie şi cerebrală, utilizare de aparatură IT medicală, managementul deşeurilor periculoase, securitatea şi sănătatea muncii, comunicare sau munca orientată către pacient.

Proiectul ''EMC-Educaţie Medicală Continuă'' este unul dintre cele 12 proiecte operaţionale finanţate din Fondul Social European, care se adresează personalului medical din spitalele din România, fiind singurul program din acest domeniu din Transilvania. Compania RSC Consulting a fost înfiinţată în anul 2007, în Cluj-Napoca, ca furnizor de programe de formare profesională. Compania a realizat anul trecut o cifră de afaceri netă de circa 588.000 de lei (peste 140.000 de euro).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO