Companii

37.000 de călători intră zilnic la metrou la Piaţa Unirii. Vedeţi aici care sunt staţiile de metrou cu cel mai mare trafic de călători

no title

Autor: Andreea Mioara Neferu

27.08.2011, 08:57 1554

Piaţa Unirii este staţia de metrou cu cel mai intens trafic, acesta ridicându-se la aproape 37.000 de călători pe zi, în timp ce Piaţa Victoriei şi Obor sunt tranzitate fiecare de peste 20.000 de călători zilnic, potrivit Metrorex. Alte staţii care înregistrează un trafic de peste 15.000 de persoane zilnic sunt Crângaşi, Piaţa Sudului, Universitate şi Gara de Nord.

Traficul se referă la data de 17 august 2011, cu precizarea că în perioada de toamnă, iarnă şi primăvară, acesta poate fi cu peste 15% mai mare.

Deşi tarifele au fost majorate în luna septembrie a anului trecut, dar şi în august 2011, traficul la metrou nu a scăzut. "În primele şase luni procentul de creştere este de 1% în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Transportăm circa 630.000 de oameni zilnic de luni până vineri şi 250.000 de persoane sâmbăta şi duminica în perioada de toamnă, iarnă şi primăvară. Vara, numărul scade cu circa 15%", a declarat Gheorghe Udrişte, directorul general al Metrorex.

Cu alte cuvinte, în primele şase luni ale anului Metrorex a transportat circa 98,5 milioane de călători (se ia în calcul numărul de validări ale cartelelor de călătorie la aparatele de metrou), potrivit calculelor ZF.

În timp ce reţeaua de metrou din Bucureşti, cu o lungime de 70 de kilometri, reprezintă aproximativ 4% din lungimea întregii reţele de transport public din Bucureşti, peste 25% din totalul călătorilor care folosesc mijloacele de transport în comun din Bucureşti circulă cu metroul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO