Companii

3TS Capital lansează un fond de 30 mil. euro

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

26.04.2011, 23:49 310

Compania de investiţii 3TS Capital Partners va lansa un fond cuun capital de circa 30 de milioane de euro, pentru susţinereafirmelor mici şi mijlocii din domeniul IT, media şi telecom, unprim investitor în cadrul vehiculului fiind Fondul European deInvestiţii.

"Fondul European de Investiţii va participa cu circa 80% dincapitalul fondului, dar nu mai mult de 17,5 milioane de euro.Res­tul capitalului îl vom atrage de la alţi investitori de pepiaţa locală, inclusiv fonduri de pensii pri­vate, precum şi unelebănci re­gionale", a decla­rat Mihai Sfin­ţes­cu, partener şidirector de investiţii al 3TS Capital Partners.

El a arătat că fondul va investi în firme mici şi mijlociipentru a le ajuta să-şi dezvolte afacerile. Investiţia într-unproiect va fi de minimum 150.000-200.000 de euro şi poate ajunge la1,5-2 milioane de euro.

"Suntem deja în discuţii cu cinci firme pentru a investi îndezvoltarea acestora. Cu două dintre ele suntem în discuţii maiavansate, pentru o investiţie de circa 1-2 milioane de eurofiecare", a spus Sfinţescu. Reprezentantul fondului a adăugat căuna dintre firmele în care noul vehicul va investi este Avangate,furnizor de soluţii şi servicii pentru distribuţia electronică desoftware, controlat de omul de afaceri Radu Georgescu, la care 3TSCisco Fund a preluat în luna februarie un pachet minoritar.

3TS contribuie cu un capital de patru milioane de euro ladezvoltarea Avangate, din care o parte vor fi asiguraţi din noulfond.

În ceea ce priveşte investitorii din cadrul fondului, Sfinţescua menţionat că deja este în negocieri avansate cu mai multeinstituţii financiare, respectiv bănci locale şi regi­o­nale.

3TS Capital Partners este una dintre cele mai mari companii deinvestiţii financiare din Europa Centrală şi de Est şi are birouriîn Bu­cureşti, Budapesta, Praga, Viena şi Var­şovia. Investitoriidin cadrul fondurilor 3TS, tota­li­zând peste 200 de milioane deeuro, includ, printre alţii, 3i, Cisco, Sitra, BERD şi KfW.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO