Companii

4 mil. euro intr-o fabrica de legume congelate

26.09.2006, 19:35 479

Compania Legofruct din judetul Timis va investi 4 milioane de euro in acest an pentru constructia unei fabrici de legume si fructe congelate in localitatea Dumbravita, la circa 10 kilometri de Timisoara.
Jumatate din investitie va fi acoperita printr-o finantare Sapard, restul fiind resurse proprii.
"Productia va incepe anul viitor in iunie, iar constructia fabricii demareaza in octombrie, cu termen de executie de patru, cinci luni", a declarat Octavian Ghiran, actionar unic al Legofruct.
Fabrica din judetul Timis va deveni astfel a doua unitate specializata in productia de legume si fructe congelate din Romania, dupa investitia de peste 6 milioane de euro realizata de Frigorifer Tulcea, companie detinuta de grupul american Smithfield. In urma acestei investitii, Frigorifer a inceput productia de legume congelate sub brandul Casa Taraneasca, urmand ca in cinci ani capacitatea de productie sa ajunga la 10.000 de tone anual. Fabrica Legofruct din Dumbravita va avea o suprafata construita de peste 3.000 de metri patrati, iar capacitatea de productie va ajunge la 2000 de tone pe an. "Vom achizitiona patru tipuri de linii de procesare si astfel vom putea procesa toata gama de legume si fructe", spune Ghiran. Fabrica va avea 50 de angajati.
"Lucram in acest moment la crearea unui brand sub care vom vinde produsele", a mai precizat actionarul Legofruct.
Legofruct a fost infiintata in 2005, structura actionariatului fiind 100% privata. Unicul actionar al companiei este Octavian Ghiran.
"Am decis sa investim intr-o astfel de fabrica din cauza lipsei unor unitati similare in sistemul agricol, majoritatea produselor existente pe piata romaneasca provenind din import", spune Ghiran. Potrivit unor estimari, piata totala de legume congelate nu depaseste 20.000 de tone pe an, dar este acoperita in proportie de peste 90% din importuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO