Companii

4 milioane de euro pentru activele IAIFO Zalau

01.10.2004, 00:00 56

Compania Rominserv, contractorul general al grupului Rompetrol, a achizitionat de la Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) principalele active ale societatii de armaturi industriale IAIFO Zalau, aflata in lichidare voluntara, la un pret de 175,5 miliarde lei (4,2 milioane euro).
Tranzactia s-a desfasurat in cadrul unei licitatii deschise cu strigare organizata de firma Maestro Constanta, lichidatorul societatii din Zalau.
Totodata, baza sportiva a IAIFO a fost cumparata de firma Tur Cento Trans Badacin, la un pret de 1,7 miliarde lei.
"Celelalte active neadjudecate, ferma gospodarie anexa si teren bloc garsoniere, vor fi scoase la vinzare, in perioada urmatoare, in cadrul unei noi sedinte de licitatie", afirma AVAS.
AVAS a obtinut pina in prezent, din vinzarea activelor IAIFO, peste 200 miliarde de lei.
Confruntata cu o situatie economico-financiara extrem de dificila - cu datorii de 645 miliarde de lei si pierderi de 175 miliarde de lei -, IAIFO a intrat in lichidare voluntara in luna mai.
Societatea, infiintata in 1969, a fost specializata in productia de armaturi industriale utilizate in domeniul petrolier, petrochimic, transport gaze, centrale termice, retele de distributie a apei.
Fosta Autoritate pentru Privatizare a incercat de doua ori, fara succes, sa transfere firma in proprietate privata.
Rominserv este un antrepreneor de lucrari in cadrul grupului Rompetrol, detinut de omul de afaceri Dinu Patriciu, care are afaceri de peste un miliard de euro anual.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO