Companii

6,5 mil. euro pentru al treilea magazin Dedeman

14.12.2007, 19:45 30

Distribuitorul de materiale de constructii Dedeman din Bacau, controlat de oamenii de afaceri Adrian si Dragos Paval, va deschide astazi un centru comercial in comuna Dumbrava Rosie de langa Piatra-Neamt, in urma unei investitii de 6,5 mil. euro.
Magazinul este al treilea pe care il deschide compania anul acesta, dupa centrele comerciale din Targoviste si Roman, ajungand in prezent la o suprafata totala de vanzare de 85.000 mp in zece centre comerciale.
Compania a inregistrat in primele noua luni ale acestui an o crestere a cifrei de afaceri de 50% in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, depasind previziunile de la inceputul anului, si estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 160 mil. euro.
Centrul comercial de la Piatra-Neamt are o suprafata de 8.800 de metri patrati, in care vor lucra circa 150 de angajati. In urma deschiderii magazinului de la Piatra-Neamt, valoarea investitiilor pe anul 2007 la nivelul grupului a fost de 20 mil. euro alocati atat pentru deschiderea celor trei centre comerciale, cu suprafete cuprinse intre 6.000 si 10.000 mp, cat si pentru noul service Dedeman Camioane.
Pentru anul viitor, compania are programate patru noi centre comerciale, fiind vizata zona de sud si sud-est a tarii, urmand ca cifra de afaceri sa ajunga la sfarsitul anului 2008 la circa 200 mil. euro.
Una dintre locatiile in care Dedeman va deschide un centru comercial este Bucurestiul, unde compania va intra in competitie cu retelele straine de bricolaj, Praktiker, Bricostore sau Hornbach.
Dedeman si-a majorat in luna septembrie capitalul social de la 35 mil. lei (10 mil. euro) la 75 mil. lei (21 mil. euro) prin incorporarea de rezerve, fiind una din deciziile ce servesc planurilor de dezvoltare ale grupului.
Din grupul Dedeman, care a fost infiintat in 1992, mai fac parte si firmele Dedeman Automobile si Dedeman Camioane, dealer Renault Trucks.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO