Companii

Actavis şi-a recrutat director financiar de la GlaxoSmithKline

Autor: Ioana David

31.01.2012, 18:51 441

Producătorul de medicamente Actavis a anunţat că l-a recrutat pe Alexandru Banu în poziţia de director financiar în locul Adrian Mitiriţă, la începutul acestui an.

"Banu a ocupat anterior funcţia de director financiar pentru România, Zona Adriatică, Balcani şi Ţările Baltice în cadrul companiei GlaxoSmithKline. De-a lungul cariei sale, Alexandru Banu a deţinut poziţii de top în companii de renume din sectorul farmaceutic din România, precum GlaxoSmithKline sau Abbot Laboratories", se arată în comunicatul companiei.

Aceasta este a doua schimbare importantă care are loc la Actavis, după ce l-a numit pe Dan Ivan în poziţia de director general în luna noiembrie. Ivan este unul dintre cei mai cunoscuţi executivi din industria de medicamente, după ce a lucrat timp de 16 ani în cadrul Sanofi, în prezent cel mai mare jucător din farma.

Grupul Actavis este reprezentat în România de două unităţi: Actavis sales şi marketing (responsabilă cu partea de comercializare şi promovare a produselor din portofoliul Actavis pe piaţa din România) şi Sindan Pharma, Actavis Operations, unitatea de producţie pentru medicamente oncologice, responsabilă şi pentru export. Compania are un rulaj de aproximativ 90 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24