Companii

Actavis vrea o creştere organică. „Afacerea locală e abia la început“

Dan Ivan, directorul general al Actavis România

Dan Ivan, directorul general al Actavis România

Autor: Ioana David

05.11.2014, 00:06 174
Dan Ivan, directorul general al Actavis România, una dintre primele 20 de companii de pe piaţa farma­ceutică locală, spune că de anul trecut a început dezvoltarea prezenţei pe seg­mentul medicamentelor fără prescrip­ţie medicală (OTC-uri, over the counter), care în prezent au ajuns la o pondere de aproape 15% în cifra de afaceri.
 
Focusarea pe OTC-uri face parte din direcţia pe care compania, care anual realizează un rulaj de aproxi­mativ 50 mil. euro, o implementează în ultimii trei ani şi care a vizat orientarea către retail, în condiţiile în care anterior era preponderant prezentă în spitale.
 
„Distribuţie în retail am început abia în 2012 pentru că până atunci vindeam direct în farmacii (…) Una dintre provocările noastre în ultimii trei ani a fost schimbăm modelul de bu­siness şi imaginea companiei. Modelul de business l-am schimbat din temelie şi cred că am reuşit să surmontăm intratul atât de târziu pe piaţă. Acum portofoliul (de retail – n.red.) înseamnă sistem nervos central, cardiovascular şi respirator (…) Partea a doua a acestei refocusări a constituit-o de anul trecut o concentrare pe OTC“, a spus Dan Ivan.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO