Companii

Actionarul majoritar al Lactaprod intra pe piata apelor minerale

Actionarul majoritar al Lactaprod intra pe piata apelor minerale

Mihai Petrea, actionarul majoritar al companiei Lactaprod: Unul dintre principalele motive pentru care am decis sa intru in aceasta afacere a fost faptul ca laptele si apele minerale au sezonalitati diferite. A contat insa si faptul ca piata apelor minerale este de zece ori mai mica decat in restul Europei si are astfel un potential mare de crestere chiar si in aceasta perioada de criza economica.

19.07.2009, 13:03 458

Mihai Petrea, directorul general si actionarul majoritar in varsta de 40 de ani al producatorului de lactate Lactaprod din judetul Braila, a preluat jumatate din actiunile fostei afaceri de ape minerale a producatorului Bere Mures. Cealalta jumatate a afacerii este detinuta in prezent de Horea Balan, fiul lui Ioan Balan, fostul proprietar al Covalact.
"De la data de 1 iulie, actionarii companiei Ape Minerale Bacaia (fabrica de ape minerale din judetul Hunedoara achizitionata de Heineken Romania de la Bere Mures - n.red.) sunt Horea Balan, fiul meu, si Mihai Petrea, actionarul majoritar al companiei Lactaprod. Eu nu voi fi in actionariatul companiei, ci doar am finantat partea din afacere a fiului meu", a declarat Ioan Balan, omul de afaceri care a obtinut aproximativ sapte milioane de euro in urma vanzarii pachetului majoritar al Covalact, unul dintre cei mai mari producatori de lactate de pe plan local.
In mai anul acesta, reprezentantii producatorului de bere Heineken Romania declarau ca au vandut divizia de ape minerale, achizitionata odata cu Bere Mures, catre Ioan Balan, fostul actionar majoritar al Covalact. Balan a confirmat atunci aceste afirmatii, insa a adaugat ca intentioneaza ca dupa finalizarea tranzactiei cu Heineken sa il aduca in business atat pe fiul sau, Horea Balan, cat si un alt partener, al carui nume nu a vrut sa il dezvaluie. "Poate voi lasa conducerea companiei pe mana tineretului", declara Balan atunci pentru ZF.
Reprezentantii companiei nu au dezvaluit valoarea investitiei realizate in achizitia fabricii de ape minerale, doar ca aceasta tranzactie a fost de ordinul milioanelor de euro. Potrivit surselor din industrie insa, valoarea acestei tranzactii a fost de aproximativ un milion de euro.
"Unul dintre principalele motive pentru care am decis sa intru in aceasta afacere a fost faptul ca laptele si apele minerale au sezonalitati diferite. A contat insa si faptul ca piata apelor minerale este de zece ori mai mica decat in restul Europei si are astfel un potential mare de crestere chiar si in aceasta perioada de criza economica", a declarat Mihai Petrea, cel care a cumparat jumatate din businessul de ape minerale prin intermediul unor credite bancare.
Compania Lactaprod, controlata de Petrea, a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 8 mil. euro.
Fostul actionar al Covalact sustine ca achizitia fabricii a fost realizata in doua rate. De aceea, administratia fabricii de ape minerale a fost realizata de Heineken Romania pana la sfarsitul lunii iunie.
Desi noii actionari vor sa realizeze mai multe investitii in fabrica de ape minerale, ei nu au stabilit inca un buget.
"In prezent, incercam sa gasim modalitati de a atrage surse de finantare pentru dezvoltarea companiei si luam in considerare chiar si atragerea unui al treilea partener in actionariat", a adaugat Balan.
Cei doi oameni de afaceri sustin ca intentioneaza ca pana in vara anului viitor sa construiasca o retea de distributie si sa realizeze un rebranding al celor doua marci din portofoliu, Cezara si Cheile Cibului. "Speram ca in vara anului viitor sa fim prezenti in toate lanturile de magazine din retailul modern", a spus Petrea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO