Companii

Adama construieşte încă 210 locuinţe în Bucureşti, investiţie de 14,1 milioane euro

Autor: Cristina Cuncea

15.10.2012, 11:31 308

Ambele proiecte sunt situate în cartierul Titan, lângă parcul cu acelaşi nume.

Edenia Titan cuprinde şase clădiri rezidenţiale. Prima parte a complexului, finalizată în 2009, este formată din două imobile de 226 de apartamente, vândute integral. Alte 126 de apartamente cu una, două sau trei camere vor fi construite în faza a doua a proiectului, în perioada octombrie 2012 - toamna anului 2013, potrivit unui comunicat al dezvoltatorului.

Evocasa Optima include 83 de apartamente finalizate în 2010, din care 82% sunt vândute. În faza a doua vor fi construite încă 84 de apartamente de două şi trei camere.

Adama are în zona Titan cinci proiecte finalizate şi vândute în proporţie de 80%.

Compania a fost preluată integral de grupul Immofinanz în toamna anului trecut.

"Preluarea (...) a creat o platformă ideală pentru dezvoltarea şi extinderea construcţiilor rezidenţiale în această regiune, care va permite, de asemenea, utilizarea terenurilor existente în portofoliu. Am început deja să integrăm experienţa şi cunoştinţele de piaţă ale managementului local în grupul Immofinanz, şi să realizam conexiunile. Rezultatele noastre temeinice în România demonstrează că suntem pe drumul cel bun. Demararea celei de-a doua faze de construcţie pentru două proiecte importante este cu siguranţa un semn bun, mai ales în contextul actual al unei pieţe extrem de competitive", a declarat Daniel Riedl, director operaţional executiv al grupului Immofinanz.

Adama este activ în România, Moldova, Ucraina şi Turcia. Compania a construit până în prezent peste 1.500 de apartamente şi câteva zeci de mii de metri pătraţi de spaţii comerciale şi birouri, în mai multe proiecte în Bucureşti, Ploieşti, Bacău, Braşov, Iaşi şi Cluj. Numărul unităţilor vândute de către Adama se ridică la peste 1.000.

Immofinanz este una dintre cele mai importante companii de imobiliare listate din Europa, cu un portofoliu de 1.820 proprietăţi cu o valoare de piaţă de aproape 10,38 miliarde euro. Grupul este activ pe segmentele de retail, birouri, logistică şi rezidenţial din Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România, Polonia şi Rusia.

În România, Immofinanz este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari, cu un portofoliu de 88 de proprietăţi, format în cea mai mare parte din clădiri de birouri şi spaţii comerciale, estimat la peste un miliard de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO