Companii

Adrian Samson, şef peste operaţiunile de 150 mil. € ale ADM Farm

Adrian Samson, 42 de ani, a lucrat anterior în cadrul unor companii precum Sandoz sau GSK Consumer Healthcare

Adrian Samson, 42 de ani, a lucrat anterior în cadrul unor companii precum Sandoz sau GSK Consumer Healthcare

13.08.2014, 00:04 1534

Distribuitorul de medicamente ADM Farm, care anul trecut a înregistrat o cifră de afaceri de 157 mil. euro, l-a numit în poziţia de director general pe Adrian Samson, care anterior a lucrat în cadrul unor companii precum Sandoz sau GSK Consumer Healthcare.

Samson, 42 de ani, a preluat această funcţie din luna august.

„Piaţa în care operăm este în continuă schimbare, oferă destule oportunităţi, dar şi multe provocări. (…) Menţinerea unei balanţe optime între creştere, profitabilitate şi cash-flow este foarte importantă pentru noi“, a spus Adrian Samson, director general al ADM Farm.

ADM Farm face parte dintr-un grup de firme împreună cu alte două companii, PDG (Para Distribution Group) şi Famaciile Santé. Distribuitorul a avut anul trecut afaceri în scădere cu aproape 10% (calculat în lei), când a trecut pe pierderi de la un profit de 2,1 mil. lei (0,5 mil. euro) în 2012.

Bazele companiei au fost puse în 1998 şi acum are o acoperire naţională prin şapte filiale. Potrivit datelor companiei, acţionarii sunt Elena Pop si Alin Iosep, iar anterior poziţia de conducere era cea de director executiv, ocupată de Dan Ştefan, care împărţea atribuţiile cu Elena Pop, Dan Ştefan rămâne alături de companie în rol de consultant iar Elena Pop rămâne CEO pe grup, dorind să se concentreze şi pe celelalte două companii din grup.

ADM Farm s-a confruntat cu o perioadă dificilă în urmă cu doi ani, când unul dintre fondatori, Dragoş Pop, a decedat în urma unui infarct.

Noul director general al distribuitorului a ocupat anterior poziţii precum cea de country head al Sandoz România, general manager al GSK Consumer Healthcare sau marketing director pentru Coty Cosmetics. El a absolvit Facultatea de Fizică (Universitatea Bucureşti), este absolvent al unui Executive MBA în România în cadrul ASEBUSS, al unui MBA la Emory University în Atlanta (SUA) şi al unui program de General Management la Harvard Business School.

Pe o piaţă a medicamentelor de aproape 2,7 mld. euro, cei mai mari distribuitori sunt Mediplus, Farmexpert, Fildas, Farmexim, Polisano, Europharm Distribuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO