Companii

Advent mizeaza pe un plus de 25% al businessului dufa

Advent mizeaza pe un plus de 25% al businessului dufa
18.12.2007, 18:49 10

dufa Deutek, care produce si comercializeaza produse decorative din gama vopsele, lacuri si tencuieli, estimeaza ca va ajunge pana la sfarsitul anului curent la o cifra de afaceri de peste 29 de milioane de euro, in crestere cu peste 30% fata de anul precedent.
Compania a derulat anul acesta un proces de investitii de aproximativ 5,3 milioane de euro, cea mai mare investitie fiind atrasa pentru construirea unui depozit, urmand ca anul viitor sa investeasca peste 2,5 milioane de euro in extinderea capacitatilor de productie si dezvoltarea infrastructurii de echipamente pentru nuantarea compute-rizata a vopselelor.
Vopselele de zugravit au cea mai mare pondere in vanzarile dufa Deutek, cu peste 50%, fiind urmate de tencuielile decorative, cu aproximativ 20%. Diferenta reprezinta vopsele pentru lemn si metal, adjuvanti si scule pentru aplicarea acoperirilor decorative.
dufa Deutek detine o cota de piata de 15% pe segmentul vopselelor, lacurilor si tencuielilor decorative, aceasta urmand sa urce pana la 17% anul viitor, potrivit estimarilor companiei.
"Valoarea in euro a pietei de vopsele, lacuri si tencuieli decorative este, dupa estimarile noastre, de aproximativ 180 de milioane de euro - preturi nete de producator -, in crestere cu 25% fata de anul precedent. Dincolo de dezvoltarea segmentului constructiilor, o parte din aceasta crestere in euro se datoreaza si aprecierii leului. Pentru anul viitor, in lipsa unei aprecieri a leului, estimam o crestere a pietei de doar 10%-15%, in euro", a declarat Gabriel Enache, directorul de marketing al dufa Deutek pentru Mediafax.
Potrivit reprezentantilor dufa Deutek, preturile la vopsele sunt influentate, in sens crescator, de costurile materiilor prime de pe piata internationala, eventualele scaderi putand fi datorate de presiunea concurentiala de pe anumite segmente de produse sau consumatori.
Afacerea Dufa a fost pornita in 1997 de catre grupul german Meffert AG, care a constituit un joint-venture alaturi de un grup de investitori romani. In iunie 2005 insa, producatorul de vopsele Dufa a fost preluat de catre fondul de investitii Advent, intr-o tranzactie de 18 mil. euro. Anul trecut, compania a trecut printr-un proces de rebranding prin care si-a schimbat denumirea in dufa Deutek.
Compania a fost in ultimii ani unul dintre cei mai agresivi investitori de pe piata de lacuri si vopsele, iar in 2007 a alocat circa 3 mil. euro pentru marketing.
Principalii competitori ai dufa Deutek sunt Policolor, afacere controlata de fondurile de investitii Romanian Investment Fund Cyprus, Fondul Romano-American pentru Investitii si Romanian Reconstruction Cyprus, Kober, companie detinuta de familia Kober si Fabryo Corporation, afacere infiintata de Daniel Guzu, in care Oresa Ventures detine 49% din actiuni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO