Companii

Aeroportul Băneasa va deservi curse business. Zborurile low-cost vor fi mutate pe Otopeni şi se vor scumpi

Aeroportul Băneasa va deservi curse business. Zborurile low-cost vor fi mutate pe Otopeni şi se vor scumpi

Autor: Mediafax

09.12.2010, 14:04 155

Ministerul Transporturilor vrea să transforme Aeroportul AurelVlaicu (Băneasa), până în 2012-2013, într-unul rezervat zborurilorbusiness şi VIP, urmând ca traficul low-cost să fie mutat peAeroportul Otopeni, iar operatorii acestor curse vor avea costurimai mari şi vor majora preţul biletelor, scrie Mediafax.

"Într-un stat şi o capitală europeană, cu o evoluţie normală,transformarea aeroportului Băneasa este absolut necesară. Este unpas foarte important şi un mesaj foarte bun pe care îl dă statulromân şi un mesaj foarte bun pentru bucureşteni, care se pot mândrică au un aeroport VIP, ca în alte ţări", a declarat, joi, ministrulTransporturilor, Anca Boagiu, într-o conferinţă de presă.

Astfel, în vara anului viitor va fi finalizată reorganizareainterioară a aeroportului, valoarea investiţiei fiind de un milionde euro, majoritatea curselor vor fi cu aeronave de capacitateredusă, respectiv opt-zece locuri, şi minim 80% din numărulpasagerilor sunt business. De asemenea, vor exista terminalededicate pentru aviaţie generală şi VIP.

Pentru transformarea aeroportului Băneasa va fi necesarădezvoltarea infrastructurii aeroportuare (terminal, heliport,platforme), dezvoltarea infrastructurii adiacente (turn de control,hangare, zonă de întreţinere şi alimentare) şi dezvoltareainfrastructurii de acces (staţie subterană de metrou şiparcări).

Boagiu a spus că preţul unui bilet low-cost nu ar trebui să fiemajorat cu mai mult de 4,5 euro în urma mutării curselor peaeroportul Otopeni. Citiţi mai mult despre transformarea aeroportului Băneasa pewww.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO