Companii

Aeroportul din Arad a avut peste 11.000 de pasageri în 2017 după ani de „secetă“ din cauza retragerii Wizz Air

Aeroportul din Arad a avut peste 11.000 de pasageri în...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

12.02.2018, 00:04 319

Aeroportul Internaţional Arad a înregistrat anul trecut peste 11.000 de pasageri, faţă de zero în anul anterior, arată datele Asociaţiei Aeroporturilor din România.

Astfel, aeroportul a atras din nou pasageri după ce a rămas fără curse regulate odată cu exit-ul Wizz Air în 2015. Anul trecut, zborurile de pe aeroportul din Arad au fost reluate după aproape doi ani în care cursele de pasageri şi de marfă au lipsit, astfel că de pe acest terminal s-au lansat curse charter. Primele zboruri au fost spre Antalya (Turcia).

Aeroportul Internaţional Arad a fost extins şi modernizat cu două milioane de euro, ceea ce a crescut capacitatea de lucru a aerobazei de zece ori, de la 50 la 500 de pasageri pe oră, inaugurarea noilor facilităţi fiind făcută în cursul lunii aprilie 2016.

Înainte de modernizare, cursele care operau pe Aeroportul arădean s-au retras fără prea multe explicaţii. Aeroportul arădean poate opera un trafic de 200.000 de pasageri pe an. Traficul de pasageri de pe aeroporturile din ţară a crescut anul trecut cu 23% faţă de anul precedent, depăşind pragul de 20 de milioane de oameni şi totodată numărul de locuitori din România, arată datele Asociaţiei Aeroporturilor din România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO