Companii

Aeroportul Otopeni a câştigat un milion de pasageri anul trecut

Aeroportul Otopeni a câştigat un milion de pasageri...

Autor: Mădălina Panaete

21.01.2016, 00:05 277
Aeroportul Internaţional Henri Coandă (Otopeni), cel mai mare din ţară, a înregistrat anul trecut 9,27 milioane de pasageri, cu aproape un milion mai mult comparativ cu anul precedent (avans de peste 11%), realizând astfel cea mai mare creştere din ultimii trei ani.
 
Astfel, aeroportul Henri Coandă ar putea atinge pragul de 10 milioane de pasageri în acest an dacă avansul înregistrat anul trecut s-ar păstra şi în acest an. În plus, aeroportul se apropie de atingerea capacităţii maxime de 10-11 milioane de pasageri. La finalul anului 2012, în cadrul aeroportului a fost inaugurat un nou terminal care a adus cu sine dublarea capacităţii unităţii. Investiţia s-a ridicat la 52 de milioane de euro şi a fost necesară în condiţiile în care în martie 2012 cursele low-cost s-au mutat pe aeroportul Otopeni de pe Băneasa. Această schimbare a adus în acel an două milioane de pasageri în plus. Astfel, dacă se va atinge capacitatea maximă a aeroportului, s-ar putea lua în calcul o investiţie într-un nou terminal.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO