Companii

Afacerea de familie Dacris a depăşit pragul de 20 de milioane de euro anul trecut

Afacerea de familie Dacris a depăşit pragul de 20 de...

Autor: Ioana Matei

01.04.2016, 00:03 361

Grupul românesc cu activităţi de distribuţie de articole de birou şi tipografie Dacris a ajuns anul trecut la o cifră de afaceri de 20,8 milioane de euro, în creştere cu aproximativ 15% faţă de 2014, pe o piaţă a produselor de papetărie estimată la aproximativ 200 de milioane de euro.

Bazele companiei au fost puse în 1994, de Lidia Faţi, împreună cu soţul ei, Dan Faţi şi cu fratele acestuia, Claudiu Faţi. Cei trei şi-au început afacerea de familie prin deschiderea unui magazin în Constanţa. De atunci, compania a crescut constant, chiar şi în condiţii de criză, extinzându-se cu birouri şi în alte zece oraşe ale ţării, dar şi prin dezvoltarea propriei tipografii. Compania şi-a extins prezenţa şi în online, prin două magazine, unul dedicat companiilor şi altul consumatorilor.

Printre clienţii Dacris se află atât companii multinaţionale, bănci şi companii de asigurări, hoteluri, precum şi companii mici şi mijlocii şi revânzători. Până în prezent, Dacris a ajuns la un portofoliu format din peste   5.000 de clienţi cu activităţi în domenii variate – financiar-bancar, medical, comerţ, industrie, turism etc.

Potrivit Lidiei Faţi, criza economică, în loc sa aducă scăderi ale businessului, le-a adus creşteri semnificative ca urmare a faptului că au ales să ofere clienţilor modalităţi care să-i ajute să-şi scadă cheltuielile.

Una dintre direcţiile de dezvoltare ale afacerii Dacris este găsirea de furnizori pe plan internaţional. În acest sens, anul trecut au încheiat un parteneriat cu Staples, liderul mondial în furnizarea de servicii şi produse pentru birou.

În ce priveşte planurile planurile anului 2016, printre priorităţi se află dezvoltarea cotei de piaţă în mediul online. ”Pe de o parte optimizăm ce am construit deja, iar pe de altă parte investigăm alte direcţii prin care putem dezvolta instrumente cu o componentă de inovaţie, care pot veni în sprijinul clienţilor noştri”, spune Lidia Faţi.  

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO