Companii

Afaceri cu resurse umane de 5 mil. euro pentru Lugera & Makler

26.01.2005, 00:00 74

Cele trei companii din cadrul grupului olandez Lugera & Makler care opereaza pe piata romaneasca in domeniul resurselor umane au incheiat anul trecut cu o cifra de afaceri cumulata de peste 5 mil. euro, iar pentru acest an isi propun dublarea acestui nivel, a declarat ieri Cristina Saviuca, country manager al companiei.
Profitul cumulat pentru cele trei firme ale grupului inregistrat in anul 2004 a fost de 130.000 de euro.
"Rezultatele din 2004 au depasit obiectivele stabilite initial si exista toate premisele sa ne depasim obiectivele stabilite initial in conditiile in care ne-am diversificat serviciile, iar numarul clientilor a crescut", a mai spus Saviuca.
Cea mai mare cifra de afaceri, respectiv 4 mil. euro, a fost realizata anul trecut de cea mai veche companie a grupului - Lugera & Makler SRL - care ofera servicii de recrutare, evaluare si training. Infiintata in 2001, firma a avut in 2003 o cifra de afaceri de 200.000 de euro.
O contributie importanta a avut-o si societatea Lugera & Makler Romania - specializata in leasing de personal, care anul trecut a avut o cifra de afaceri de circa un milion de euro.
In ceea ce priveste performantele celei de-a treia companii - Lugera & Makler Consulting, care ofera servicii de administrare a salarizarii, acestea nu au o pondere foarte mare in cifra de afaceri, deoarece firma a fost lansata pe piata chiar in 2004.
"In acest moment, avem 55 de colegi la care se adauga 3.000 de angajati indirecti, care sunt "inchiriati" altor companii si 5.000 de angajati carora le calculam salariile", spune country managerul Lugera & Makler.
Grupul are sediul in Bucuresti si a deschis un birou la Timisoara.
"Anul acesta intentionam sa mai deschidem inca doua birouri, la Sibiu si Brasov care sa se axeze in special pe partea de leasing de personal. Am ales aceste doua locatii datorita faptului ca au atras foarte multi investitori straini care au nevoie de serviciile noastre", a mai spus Savuica.
Printre clientii grupului se numara ING Bank, Connex, Citibank, Garanti Bank, Raiffeisen Bank, Romanel, Sumitomo Electric Systems, Pepsi sau Brau Union.
Country managerul Lugera & Makler a apreciat ca piata serviciilor din domeniul resurselor umane din Romania este in plina dezvoltare, trendul ascendent fiind mai accentuat aici decit pe pietele din Vest, unde se inregistreaza o stagnare.
Lugera & Makler are ca actionar majoritar grupul olandez Lugera & Makler Werving en Selectie BV, care mai este prezent, in zona Europei Centrale si de Est, in Cehia, Slovacia si Armenia.
miruna.lebedencu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO