Companii

Afaceri mai mari cu 80% la Ambient

24.01.2007, 18:09 37

Distribuitorul de materiale de constructii Ambient Sibiu a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 161 mil. euro, in crestere cu circa 80% fata de 2005, si estimeaza pentru 2007 o crestere de 45-50%, a declarat directorul financiar al grupului, Sorin Marcoviciu.
Potrivit reprezentantului Ambient, evolutia a fost determinata in principal de deschiderea unor centre comerciale la Cluj-Napoca, Alba-Iulia si Targu-Mures, de dezvoltarea serviciilor oferite de societatile din grup, de precum si de cresterea cererii pentru materiale de constructii, pe fondul dezvoltarii pietei imobiliare. "Pentru 2007, previzionam o crestere a cifrei de afaceri cu peste 45-50%, in functie de evolutia pietei de profil", a precizat directorul financiar al Ambient.
Grupul intentioneaza sa investeasca in acest an in deschiderea a sase centre comerciale, dintre care doua cu suprafete de peste 20.000 de metri patrati, in dezvoltarea si reamenajarea parcului auto, achizitionarea de echipamente si utilaje noi, precum si in dezvoltarea unui sistem informatic pentru gestionarea afacerilor.
Ambient detine 11 centre comerciale, cu suprafete comerciale cuprinse intre 14.000 si 26.000 de metri patrati. De asemenea, compania detine o retea de 34 de magazine. Grupul Ambient, controlat de omul de afaceri Ioan Ciolan, este compus din 27 de firme, cu activitati de comert, productie si prestari servicii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO