Companii

Afacerile A&D Pharma trec de 1 miliard de euro, dar profitabilitatea este în scădere

Afacerile A&D Pharma trec de 1 miliard de euro, dar...

Autor: Ioana David

02.04.2014, 11:47 503
Mediplus şi Sensiblu, principalelele companii din grupul A&D Pharma, au înregistrat anul trecut afaceri cumulate de peste 1 mld. euro, în creştere cu 8% comparativ cu nivelul din 2012, arată datele companiei. 

A&D Pharma este cel mai mare grup din industria locală de medicamente, care operează reţeaua de peste 400 de farmacii Sensiblu dar şi distribuitorul Mediplus. 

Dacă din punctul de vedere al afacerilor, anul 2013 a adus o creştere pentru cele două companii, la capitolul profitabilitate anul trecut s-a dovedit dificil. 

Astfel, Sensiblu a rămas pe pierdere, având un rezultat de 38 mil. lei (la o cifră de afaceri de 1,3 mld. lei), în timp ce profitul Mediplus s-a diminuat cu 74%. Afacerile distribuitorului au fost anul trecut de 3,2 mld. lei (736 mil. euro). 

Pe lângă aceste două divizii, A&D Pharma mai operează şi o divizie de marketing & Sales, care are activitate atât pe piaţa locală cât şi în alte state din regiune. 

Grupul A&D Pharma este controlat de oamenii de afaceri Walid Abboud, Roger Akoury, Ludovic Robert şi Michel Eid. În trecut, în intervalul 2006-2011, grupul a fost listat pe piaţa principală a bursei din Londra. 

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO