Companii

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în august cu 12,6%, iar la opt luni cu 16,3%

Afacerile din comerţul cu amănuntul au crescut în...

Autor: Cristina Bellu

05.10.2016, 11:51 90

Ajustate în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, afacerile din comerţ s-au majorat cu 13,3% faţă de august 2015 şi cu 15,9% în perioada ianuarie-august, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Faţă de iulie, volumul afacerilor a crescut cu 2,6%, ca serie brută şi cu 0,3% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate.

Potrivit datelor INS, avansul din august a fost susţinut de creşterile înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+5,8%), comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+0,5%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,5%).

De asemenea, la opt luni majorarea cifrei de afaceri din comerţ a fost determinată de vânzările mai mari de produse alimentare, băuturi şi tutun (+19,4%), de produse nealimentare (+16,1%) şi comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+11,9%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO